Binnenkijken bij

Theo en Rianne

Met de smalle apothekerskast is de beschikbare ruimte optimaal benut.

Voor Theo en Rianne had Oudman Keukens op voorhand al een streepje voor, als projectleverancier in hun nieuwbouwwoning. Bij Oudman vonden ze bovendien de moderne keuken die aansloot bij hun wensen en de service van Oudman beviel hen zeer. Het eindresultaat is een prachtig plaatje: in een tijdloze maar moderne uitstraling en van alle gemakken voorzien.

Het is precies geworden zoals ze het op voorhand voor zich zagen: zijdeglans wit met zwarte accenten en met een kookeiland. ‘Dat wilden we, maar we wisten niet zeker of we er de ruimte voor hadden’, vertellen Theo en Rianne. Die ruimte was er. Een kleine uitdaging in het keukenontwerp was nog wel hun keuze om de keuken aan de voorzijde van de woning te plaatsen, waar de ramen tot aan de vloer lopen. Dat kon echter prima worden opgelost met de uitsparing tussen de hoge kasten. Dankzij de uitbundige lichtinval door de hoge ramen is de keuken een heerlijk lichte ruimte geworden.

Bergruimte kookeiland
Het kookeiland met het zwarte composietstenen werkblad is de centrale plaats in de keuken. Fraai uitgelicht vanuit de koof erboven met de spots en de subtiele afzuiging boven het AEG inductieblad. Ook zit in het eiland de vaatwasser. In het bijzonder zijn Theo en Rianne blij met alle opbergruimte aan vooral de voorkant van het eiland. ‘Heel prettig. We hebben geen bijkeuken en wilden er geen extra kast voor hoeven neerzetten. Dus met die ruimte zijn we erg blij.’

Achter het eiland zitten in de hoge kasten een multiheteluchtoven met magnetronfunctie en zowel een grote koelkast als een extra grote vriezer. Met de smalle apothekerskast is de beschikbare ruimte optimaal benut.

Meedenken
‘Het was een voordeel dat Oudman de aangewezen keukenleverancier was voor deze woningen, want daardoor konden op voorhand alle leidingen en stroompunten in de woning al worden voorbereid. Maar dat was niet de enige reden dat we voor Oudman kozen. Ze namen alle tijd voor ons. We mochten het ontwerp rustig laten bezinken, als we nog iets wilden bespreken of aanpassen kon dat altijd, we konden voorbeelden van de fronts en het blad meenemen om een goed beeld te krijgen van hoe het zou worden. Wij waren bang dat het kookeiland misschien te groot werd, dat je er niet goed meer omheen zou kunnen lopen. Maar ze stelden ons gerust: dat zou geen probleem zijn. En dat was ook zo. Ze dachten echt goed met ons mee, heel fijn.’