Binnenkijken bij

Conny en Mathieu

Van een keuken met schade, naar een compacte en gezellige keuken

Het huis van Mathieu en Conny had veel schade door de aardbevingen, wat hersteld moest worden. Ze hebben hierdoor uitgebreid moeten verbouwen en besloten om de keuken te verplaatsen naar het herstelde gedeelte.

De oude keuken was 30 jaar oud. Ze waren er nog steeds erg tevreden over, maar met de schade was het tijd voor vernieuwing. Ze kozen opnieuw voor een gezellige en compacte keuken van Oudman Keukens, omdat ze al ervaring hadden met hen en wisten dat ze goed geholpen zouden worden.

Juiste opstelling
Wat Mathieu en Conny graag wilden realiseren in de nieuwe keuken is een andere opstelling. Ze wilden graag dat je niet met je rug naar de mensen toe zou staan tijdens het koken. Daarnaast wilde ze uitzicht op de tuin. Na diverse ontwerpen en besprekingen te hebben gehad met Oudman Keukens, kwamen ze tot de keuken zoals hij nu is.

‘Je hoeft geen meter te lopen, omdat je alles binnen handbereik hebt.’

Het kookeiland staat in het midden van de keuken, zodat je er gemakkelijk omheen kunt lopen. Aldus Mathieu en Conny; ‘Over de looplijnen en de indeling van de keuken zijn wij het meest tevreden. Je hoeft geen meter te lopen, omdat je alles binnen handbereik hebt.’

Frisse keuken
Wat opvalt in de keuken is de foto van het weiland op de achtergrond. Samen met het zonlicht dat door het dakraam schijnt en het uitzicht op de tuin geeft dit een frisse en lichte uitstraling aan de keuken. Ze kozen voor wit en zwart, omdat dit mooi uitkwam met de rest van het kleurgebruik in huis.

Gezelligheid
Conny is ook erg tevreden met de bar in het kookeiland, omdat dit gezelligheid met zich meebrengt zoals samen koffiedrinken, olliebollen eten met oud en nieuw of familie die gezellig bij hen komt zitten terwijl er gekookt wordt.