Binnenkijken bij

Hoa en Jan Joris

Koken met het hele gezin in grote zwarte leefkeuken

Ze konden de grote keuken realiseren die ze zo graag wilden door de woonkamer en keuken in hun jarenvijftigwoning om te draaien. Het gaf de ruimte voor een kookeiland met zitjes eraan, zodat de kinderen fijn mee kunnen helpen als er gekookt wordt. Tevreden als ze waren over hun vorige Oudman-keuken gingen Hoa en Jan Joris ook ditmaal met Oudman Keukens in zee.

‘Die vorige keuken was hoogglans wit en we wisten één ding zeker: dat we een keer iets heel anders wilden’, lacht Hoa. Zo kwamen ze inderdaad uit aan de andere kant van het kleurenspectrum: een zwarte houtnerf keuken, gecombineerd met een zacht grijs werkblad van composiet.

Veel werkblad
Hoa houdt erg van koken – en de kinderen helpen dus graag mee – en dus is ze blij met het riante werkblad dat ze op het kookeiland heeft. Ook een stoomoven was een grote wens en de hoge wand bood voldoende ruimte voor de tweede oven die ook veel wordt gebruikt. De koelkast en vriezer zitten onder de beide ovens en daarnaast zit de vaatwasser op hoogte. ‘De afwasmachine op die manier was ook een wens. Dat is echt geweldig praktisch, dat zouden we iedereen aanraden.’ De nis met de koffiecorner houdt het beeld van de hoge wand open en luchtig.

Afzuigkap verlaagd plafond
Het kookeiland voorziet behalve in werkruimte ook riant in extra kastruimte. Het verlaagde plafond met de afzuigkap en verlichting werd ook door Oudman gerealiseerd. ‘We kunnen alles met een afstandsbediening regelen. Heel handig.’

‘Over onze vorige keuken waren we erg tevreden, dus we hebben nooit getwijfeld en zijn meteen weer naar Oudman Keukens gegaan. We weten wat we eraan hebben: van begin tot eind is de service weer heel goed geweest.’