Binnenkijken bij

Esther en Lars

Genieten van alle ruimte in deze keuken in zwart en eiken

Toen Esther en Lars hun huis kochten, kochten ze daar de keuken vanzelfsprekend bij. Die was prima, maar wel ‘erg gewoontjes’. Heel blij zijn ze dan ook met de grote metamorfose die door Oudman Keukens werd uitgevoerd en met hun nieuwe keuken; in zwart en eiken uitgevoerd, een indrukwekkende combinatie.

De mix van de strakke zwarte fronten en de natuurlijke houtlook springt onmiddellijk in het oog; Esther en Lars krijgen er regelmatig enthousiaste reacties op als ze visite hebben. Het is wat de keuken uniek maakt, samen met de royale bergruimte die alle kasten en laden gezamenlijk bieden. En natuurlijk het frisse blauwe aanzicht van het kookschiereiland, wat tevens het barhoekje is dat de keuken en de rest van de woning verbindt met elkaar. De houten bar is een fijne plek om gezellig aan te schuiven als er gekookt wordt.

Familiebedrijf
‘Oudman Keukens is bijna letterlijk bij ons om de hoek’, vertelt Lars. ‘Het is een familiebedrijf, wat ons veel meer aansprak dan de grote ketens, waarover je toch vaak hoort dat ze er vooral bezig zijn met zo snel mogelijk verkopen. Bij Oudman was dat gevoel heel anders. Het contact beviel direct zo goed dat we nergens anders meer gekeken hebben. We hadden een moodboard gemaakt via Pinterest en aan de hand van dat voorbeeld heeft Oudman dit keukenontwerp gemaakt.’

Subtiel opvallend in het ontwerp zijn de nisjes aan het eind van het aanrecht en het barblad: ideaal voor een koffiehoekje en om spullen uit het zicht in te bewaren.

Zwarte Quooker
De zwarte toonzetting is mooi voortgezet in de ‘details’ in de achterwand: de afzuigkap boven de inductieplaat, maar ook spoelbak en Quooker zijn in het zwart. Met de Quooker is de aanwinst genoemd waarmee Esther en Lars misschien wel het meest blij zijn. ‘Die is zó fijn’, zegt Lars. ‘Normaal stond je voor een kop thee altijd tien minuten bij de waterkoker. Heerlijk dat dat niet meer hoeft.’

‘In het algemeen hebben we nu een keuken waarin alles samenkomt en past bij elkaar. Het is echt maatwerk voor ons.’