Binnenkijken bij

Lilian en Henri

De afzuiging zit samen met de spots boven het eiland fraai verwerkt in het verlaagde plafond boven onze mat zwarte keuken.

Een grote uitbreiding van de woning gaf Lilian en Henri de gelegenheid om bij Oudman Keukens een nieuwe keuken uit te zoeken. Het werd een moderne, open leefkeuken; zeer ruim van opzet en van alle gewenste gebruiksgemakken voorzien.

De keukenopstelling wordt gekenmerkt door enkele slimme oplossingen die het aanzicht van de keuken strak, licht en open maken. Doordat de hoge kasten zijn ingebouwd in de muur lijkt het kookeiland haast op zich te staan, als een uitnodigend meubel om aan te werken en zitten. Origineel is de manier waarop het dragende element uit de oude buitenmuur wordt ‘hergebruikt’ als open kast (aangekleed met het gebloemde motief). ‘Daar bewaren we onder andere het koffieapparaat in, zodat dat niet op het eiland hoeft te staan.’

Grote inductieplaat
‘Dat is ook mede de reden geweest om voor een Quooker te kiezen’, vertelt Henri. ‘Vanwege het gemak dat hij geeft, maar ook om geen waterkoker meer te hoeven gebruiken.’ De verbouwing was verder een mooie aanleiding om van het gas af te gaan en voor een grote inductiekookplaat (met vijf zones) van NEFF te kiezen. De afzuiging zit samen met de spots boven het eiland fraai verwerkt in het verlaagde plafond.

In de ingebouwde kasten hebben Lilian en Henri een stoomoven en een combimagnetron van NEFF, waarvan er één gebruikt wordt voor het strikt glutenvrije dieet van een gezinslid, en een fijn hoge koelkast.

Mat zwarte keuken
De keuken is mat zwart, gecombineerd met een lichtgrijs werkblad van keramiek. ‘Een architect heeft ons geholpen met de verbouwing en zette daarbij ook een opzet van de keuken op papier. Voor de verdere uitwerking zijn we naar Oudman Keukens gegaan. Niet letterlijk, want we zaten midden in de corona-lockdown. We hadden contact met Wim Kuiper en dat klikte heel goed. Hij heeft een drietal offertes met opstellingen voorgelegd en is bij ons thuis geweest met stalen en monsters. Daarmee hebben we alles uitgezocht. Het is best bijzonder om een keuken uit te kiezen als je niet in een showroom kunt kijken, maar Wim heeft ons daar uitstekend bij geholpen.’