Binnenkijken bij

Marloes en Danny

We hadden een leuk gesprek en Sake maakte direct een eerste schets van onze strakke zwarte keuken.

Het begon met ontevredenheid over een voorraadkast en resulteerde in een prachtige nieuwe keuken; modern, strak en sfeervol. Via-via waren Marloes en Danny daarvoor in contact gekomen met Oudman Keukens en ze zijn hartstikke blij met het resultaat dat de samenwerking met Oudman heeft opgeleverd.

Het is een moderne zwarte keuken geworden, gecombineerd met een sierlijk werkblad van keramiek, waar een groen-bruin-zwart motief doorheen loopt. Leuk detail: dat groenige patroon komt terug in de vensterbanken die Oudman Keukens ook heeft gemaakt voor Marloes en Danny. Zoals de zwarte elementen ook elders in het interieur terugkomen; zo vormt de inrichting als geheel één mooie eenheid, met het kookeiland als een van de centrale meubelstukken.

Ingebouwde kast
De verbouwing in huis (naast de keuken zijn ook de vloer en gashaard nieuw gekomen) begon nog vrij kleinschalig. Marloes: ‘We hadden een voorraadkast die ik niet meer mooi vond. Waar je nu de oven, magnetron en bergruimte ingebouwd ziet, daar zat de deur van de kast. Die wilden we niet meer. Daarvan is een compleet nieuw keukenontwerp gekomen.’

‘Ik heb bij iemand met verstand van zaken geïnformeerd of hij een keukenspecialist kende, die ons hierbij kon helpen. Die tipte Oudman Keukens. We zijn zomaar een keer binnengestapt en werden ontvangen door Sake. We hadden een leuk gesprek en Sake maakte direct een eerste schets. Die sprak ons aan.’

Keukeneiland
De ovens zijn door de plaatsing in de oude voorraadkast fraai ingebouwd. Veel prominenter aanwezig is het kookeiland – of eigenlijk werkeiland, want koken doen Marloes en Danny op het keukenblok tegen de muur. Op het eiland hebben ze een messingkleurige Quooker, met de vaatwasser eronder en royale kastruimte eromheen. Op het tweede werkblad wordt dus gekookt en hebben ze de koel-vriescombinatie binnen handbereik. De koof met spotjes erin, de afzuigkap, het handdoekenrekje ernaast, de spots aan het plafond; het klopt allemaal bij elkaar.