Binnenkijken bij

Mariette en Peter

Binnenkijken bij Peter en Mariette: Een zandkleurige keuken vol ruimte en functionaliteiten

Peter en Mariette zijn recent verhuisd naar hun nieuwe woning. Daarin hebben zij hun droomkeuken laten bouwen door Oudman Keukens. In dit artikel geeft Peter een kijkje in de keuken en vertelt hij over hun ervaringen en keuzes. Lees gauw verder!

Meer ruimte en vrijheid

“Het huis had een vrij kleine keuken met een gasfornuis”, begint Peter te vertellen. “Mijn vrouw heeft epilepsie, dus koken op gas is voor ons geen veilige optie. Het gasstel was ook bijna een derde van de hele ruimte. Daarom besloten we al snel dat we de keuken helemaal opnieuw wilden laten bouwen. Door het uitbreken van een muur konden we de keuken verdubbelen in grootte en meer kastruimte creëren. Hierna gingen we op zoek naar een keukenspecialist die ons verder kon helpen.”

Op zoek naar de perfecte keuken

“Mijn creatieve vrouw had al een ontwerp gemaakt in een programma”, lacht Peter. “Grappig genoeg is de uiteindelijke keuken voor 80% hetzelfde geworden als haar ontwerp. Alleen de kleuren en apparatenindeling zijn anders geworden. We hebben meerdere winkels bezocht voor inspiratie. Ik moet een goed gevoel hebben bij een zaak en bij Oudman Keukens hadden we meteen een klik. Een medewerker voegde zich bij ons gesprek en gaf eerlijk advies; vooral toen hij aangaf dat we iets beter niet konden doen. Dat gaf ons het vertrouwen om met hen samen te werken.”

Praktische oplossingen en creatieve ideeën

Tijdens de installatie van de keuken kwamen Peter en Mariette voor een verrassing te staan. “We ontdekten dat er een dikke laag planken over een draagmuur zat. De installateur heeft toen een kruidenkast van de draagmuur gemaakt terwijl hij het ook nog eens mooi heeft weggewerkt in de kastenwand. Dat was echt een onverwachts cadeautje.”

Dagelijks genieten van de keuken

Nu de zandkleurige keuken af is, geniet het stel dagelijks van hun nieuwe ruimte. “Mijn droomaanrechtblad zit erop: een donkergrijs blad met verschillende kleuren aders”, aldus Peter. “We koken nu veel meer dan voorheen en het voelt heel veilig; al helemaal met het oog op ons dochtertje van twee. Er is veel ruimte, een grote koelkast en een vriezer. Het regenereren van eten in de oven gaat perfect. We waren beiden niet zo van het kokkerellen, maar dat begint steeds meer te komen!”

Strak en rustig

“We wilden alle apparatuur van het keukenblad af hebben om een strak en opgeruimd aanzicht te houden”, vervolgt Peter. “Daarom kozen we voor ingebouwde oplossingen zoals een Quooker en een goede geïntegreerde afzuiging. Alleen het koffieapparaat staat nog op het aanrecht, maar dat is te overzien. Het ziet er harstikke strak uit. Van vrienden hadden we al goeie tips gekregen over deze apparaten, dus het was makkelijk kiezen.”

Eerlijke service en goede begeleiding

Peter en Mariette zijn zeer te spreken over de service van Oudman Keukens. “We hebben meerdere sessies gehad om alles af te stemmen”, sluit Peter af. “Ze namen echt de tijd voor ons. Wat ik waardeer is dat ze eerlijk advies gaven en niet gewoon uitvoerden wat wij vroegen als dat niet praktisch was. Het was een grote aankoop dus we wilden dat het goed gebeurde. We hebben nu een keuken die niet alleen mooi, maar ook praktisch en functioneel is. Dat is precies wat we zochten.”