Binnenkijken bij

Marion en Luc

Binnenkijken bij Luc en Marion: een royale leefkeuken in een verbouwde boerderij

Recent hebben Luc en Marion hun droomkeuken gerealiseerd in een volledig gerenoveerde boerderij met behulp van Oudman Keukens. Deze nieuwe leefkeuken is ruim ingestoken en heeft een mooie balans tussen functionaliteit en uitstraling. Hieronder vertelt het stel ons meer over hun keuzes. Lees snel verder om te ontdekken hoe ze dit mooie project hebben aangepakt.

Een nieuw huis in een oud jasje

“Het is een nieuw huis in een oud jasje”, begint Luc te vertellen. “De boerderij is van binnen volledig gestript en opnieuw ingedeeld. Dat betekent dat grote oppervlaktes beschikbaar zijn gekomen voor het woongedeelte. Op de begane grond wilden we kunnen leven, eten, slapen en ontvangen. Dus daar moest ook een ruime keuken bij horen.”

Inspiratie en advies

Op advies van hun aannemer kwam het stel bij Oudman Keukens terecht. “Wim Kuiper liet ons de mogelijkheden zien en gaf duidelijke adviezen”, vertelt Luc. “We hadden een aantal wensen, zoals een grote oven waar een kalkoen van zes kilo in past, een stoomoven en een magnetron. Hij bracht ook ideeën aan zoals afzuiging met een plasmafilter, wat we nog niet kenden.”

Marion benadrukt hoe belangrijk het meedenken van Wim was: “In de showroom hadden we echt het idee dat er aandacht werd besteed aan ons. Er werd ruim de tijd voor ons genomen. We zochten iemand die echt kon meedenken over onder andere de indeling en dat deed Wim heel goed. Hij dacht ook mee over de materialen en zorgde ervoor dat de kosten beheersbaar bleven. Het was echt integraal meedenken.”

Het centrale punt in huis

De keuken is zowel architectonisch als gevoelsmatig een centraal punt in het huis geworden. “Wij vonden het belangrijk dat de keuken ruim zou zijn met veel functionaliteit”, legt Luc uit. “Het moest makkelijk zijn om je hier te bewegen. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan. Marion had het goede idee om een boekenkastje in de keuken te zetten met kookboeken. Zo voelt de keuken hartstikke gezellig aan.”

De keuken is ontworpen met het oog op gezelligheid en samenzijn. “Als we bezoek hebben, is iedereen welkom om in de keuken te komen bij het koken en een handje te helpen”, vertelt Luc enthousiast. “Ik heb sinds mijn studententijd een kookclub en die is nog steeds actief. Ook sommige kinderen van de clubleden doen geregeld mee. Echt de tweede generatie. Samen koken is extra leuk in zo’n ruime keuken.”

Een leefkeuken vol harmonie

Luc en Marion wilden dat de keuken goed zou passen bij de stijl van de boerderij. Het gebint van grenenhout staat nog in de kamer en keuken, dus de kleuren moesten daar goed bij passen. “We hebben ons in de showroom laten inspireren”, legt Marion uit. De kleuren moesten passend zijn bij het oude hout van de boerderij.” Het resultaat is een landelijke leefkeuken met een warme, uitnodigende uitstraling. Hier gaan de moderne elementen perfect samen met de authentieke details van de boerderij.