Binnenkijken bij

José en Mathijs

Een zwart-bruin design leefkeuken

Deze prachtige designkeuken is uitgevoerd in een even stijlvolle als stoere combinatie van zwart en lichtbruin. Een heerlijke leefkeuken met ruimte om uitgebreid te koken, te eten, te ontspannen en te genieten met elkaar.

Een design leefkeuken die helemaal van deze tijd is, kortom. Daarmee kwam een grote wens van José en Mathijs uit. Ze pakten de benedenverdieping van hun woning goed aan en namen dit keer een lichte vloer. ‘Daar wilden we graag een donkere keuken boven’, vertelt José. ‘We kenden Oudman Keukens al. Ze hebben er net wat meer kwaliteit en mogelijkheden dan andere bedrijven in de omgeving, dus we hoefden niet te zoeken. We wisten dat we de nieuwe keuken daar wilden kopen.’

Hotel-chic sfeer

De hotel-chic sfeer die ze wilden creëren kreeg vorm in de match van het zwarte kookeiland en de lichtbruine achterwand, met stoere gunmetal grepen aan de combimagnetron en combi-stoomoven. En niet te vergeten: het fantastische goud-gemarmerde werkblad dat ook in de koffiecorner terugkomt. Koelkast en apparaten (‘een combimagnetron en combi-stoomoven; ideaal in een gezin met twee kinderen’) zitten ingebouwd in een bestaande nis in de muur. Daarnaast zijn wandpanelen aangebracht, tot achter de koffiecorner. Daardoor lijkt de ruimte optisch nog groter.

Zwart kookeiland

De stijlvolle luxe uitstraling van de keuken (mooi is de volledig zwarte styling van het kookeiland, inclusief koof met afzuigplaat en verlichting en van de Quooker) gaat samen met veel gebruiksgemak. Van de wijnklimaatkast onder andere, waarin zowel rood als wit op de juiste temperatuur ligt. Maar ook van de royale kast voor glas en servies, fijn binnen handbereik van de eettafel. José en Mathijs hadden hiervoor al een afwasmachine op hoogte. Datzelfde comfort ervaren ze nu van het liftje in de vaatwasser.

Bijzondere vermelding ten slotte is er voor de designlamp van Jansen & De Bont boven de koffiecorner. Met een beweging van de hand creëer je daarmee de gewenste sfeer in de ruimte.